Ymmärtäminenkö pannassa?

Kuolasuutantat jopa päättäjätasolla kirkuvat joka tapahtuman jälkeen että riittää ymmärtäminen ja pehmeät asenteet. Kova kovaa vastaan!

Ihan totta, miten voi ratkaista ongelmaa ellei ymmärrä?

Miten ihmisen epätoivo korjataan, yhteisön itse tuottama umpikuja avataan, ellei ihmistä ja tilannetta ymmärretä? Kukaan ei huvikseen tee itsemurhaa. Kukaan ei vihaa ilman syytä. Jos viha johtaa siihen, että koetut pahat kostetaan yhtä syyttömille kuin itsekin on (esimerkiksi koulukiusattuna) ollut, täsmälleen samanlaatuinen ratkaisu on ryhtyä kohteettomiin rankaisu- ja rajoitustoimiin niinkö vitun ameriikassa.

Koulukiusaaminen vaikuttaa minun elämääni tänäkin päivänä. En tunne eläväni omassa maailmassa, tämä on öykkärien ja pakottajien maailma, jossa aseettoman pitää koko ajan paeta ja väistellä. Ja olisin ilman muuta aikoinani tappanut kiusaajani, jos olisin saanut hyppysiini pyssyn. Niin olisivat muutkin nuoret koulukiusatut. Se on ihmisen reaktio: pelko, viha pelon aiheuttajaa kohtaan ja tarve päästä siitä eroon.

Muut keinot löytyvät ymmärtämisen kautta.

) Your Reply...

You must be logged in to post a comment.

%d bloggaajaa tykkää tästä: